Weekje klussen in Cuzy

18 maart 2012

Cuzy, van 10 tot en met 17 maart

Je moet een beetje geluk hebben maar met 2 dagen onder de 20 graden (de eerste en de laatste dag, 17 graden)  mag je niet klagen in maart. De temperaturen liepen op tot 24 graden in de middag. Heerlijk!

Samen met 2 vrienden, Taco en Rudolf,  zijn we aan de slag geweest in dortoir 1 (slaapzaal 1). Ook deze ruimte wordt  omgebouwd tot een mooi gastenverblijf.  Het is de bedoeling dat je straks met 2 gezinnen je Eigenhuis met alle ruimte en gemak hebt, maar toch ook kan beslissen om heerlijk samen met elkaar te tafelen of een spelletje te spelen.

De verbouwingen vordert gestaag en met nog een weekje in mei verwachten we dat 95%  van dortoir 1 gereed  is. Het nieuwe toilet is klaar en ook de ruime nieuwe badkamer met bad en aparte douche is klaar op een detail na. De nieuwe slaapkamer is voorzien van elektradozen en gestuct, net als het halletje. In mei kunnen de muren en het plafond van de slaapkamer in de verf. De houtkachel kan worden aangesloten. De aansluitkabel voor de stroom is naar binnen gebracht. In 2 slaapkamers staan al de bedden en de kasten en ook de kamer is al gemeubileerd.Ook de elektradozen voor de kamer en de keuken zitten er in. De entree van Dortoir 2 zit opnieuw in de verf en dit geeft een frisse aanblik als je binnen komt. Rondom het huis is het nodige weer gesnoeid.

Sommige zaken blijven typisch Frans. Het brandhout zou vrijdag de 9e worden gebracht, maar helaas geen brandhout. Gelukkige hadden we nog een beperkte voorraad en was het alleen maar nodig om s’ochtens en s’avonds even de kachel op te stoken. Ondanks bellen kwam het hout pas vrijdag de 16e en moesten we de 8 sterre ter rapide onderdak brengen.

Het was natuurlijk niet alleen maar werken. S’avonds lekker naar onze fijne buren, Dominque en Christian voor een aperitief en ook werden we uitgenodigd voor een heerlijke kaas fondue met aardappels in schil, fijne vleeswaren  uit de Haute Savoie ( ik krijg het recept nog). Of s’avonds bij de openhaard aan een lekker wijntje. Lekker in het zonnetje bij de crêperie gezetten en onder het genot van een lekkere cappuccino een heerlijke crêpe forester gegeten met spekjes,paddenstoelen en ei. De vrijdag lekker uit eten geweest in Luzy tegen over de kerk. Heerlijke entrecôte met salade en friet en een tarte aux poires (peren taartje) na.

Een weekje is zo weer voorbij.