Eerdere verhalen uit het gastenboek

21 december 2012

Verhalen uit het gastenboek:

De meeste gasten schrijven hun ervaringen in het gastenboek in het huis en dit is heerlijk om terug te lezen en ik wil dan ook een ieder bedanken voor de genomen moeite. Ook voor (mogelijk) nieuwe gasten is het mooi om de ervaringen te lezen vandaar de we ze als nog plaatsen op onze site.

21-08 t/m 27-08

Bonjour.

Na een mooie tijd  waarin we veel hebben mogen zien van de omgeving is er een eind gekomen aan  deze mooie week.

Want waar je ook kijkt of naar toegaat  je ziet altijd een andere omgeving .

Dit is voor ons een heel mooie herinnering die we ons levenslang zullen onthouden en waar we zeker nog welk een keer van nagenieten.

We wensen jullie veel succes met de Gîte en zullen zeker nog een keer terug komen.

Hendrik Jan, Paulina, Jeffrey en Alieke

Daisy en Tessa

Vrijdag 6 mei

Na een veel te korte periode zit ons verblijf er weer op. We hadden al veel gezien op foto’s en filmpjes maar toen we het huis van afstand zagen overtrof het onze verwachting.  Wat ligt het er mooi en wat is het groot.!!

We hebben een heel leuke tijd gehad , erg mooi weer en gezellig! De kinderen en de hond vermaakten zich uitstekend om  het huis en in de weilanden en ook van het “speelhonk” werd veel gebruik van gemaakt.

We zijn naar Toulon sur Arroux  geweest en hebben hier heerlijk bij het water gezeten en pootje gebaad. Een heel mooie rivier. Op de terug weg hebben we een stuk langs de rivier gereden. Vandaag zijn we naar het natuurgebied “Parc natural du Morvan” geweest waar we bij de rotsen zijn geweest en de meren hebben bekeken. Heerlijke kronkel weggetjes! De markt in Luzy is ook zeker een aanrader (vrijdag ochtend), heel Frans. Ook een leuk plaatsje.

Natuurlijk hebben we ook “hand en span diensten” verricht , zien we ook nog een stukje van  onszelf terug in het huis! Kortom Gerard , Linda, Danaíd en Bryand, heel veel succes met jullie huis, wat hebben  jullie  het al mooi gemaakt! En zoals  ik al op het kaartje schreef -) na inspanning komt de ontspanning en dat kun je hier zeker!!

Liefs Taco, Frenske, Luc en Jens.

Tess de hond.

 

 

28 mei t/m 4 jumi

We hebben hier een goede zeer actieve week gehad met grote weerverschillen. Maandag was het 28-30 graden en dinsdag was het 10-12 graden.

We hebben veel gewandeld , tweemaal bij Montmort m.b.v. het kaartje met de wandelingen  in de omgeving van Toulon sur Arroux. Verder 3 wandelingen hier vanuit het huis.

Voor de wandelliefhebbers hier de routes:

1.) 5 of 7 kwartier.

Rechtsaf het asfaltweggetje . C1 op tot het eerste halfverharde pad links (ca 25 minuten) , daar naar links tot een asfaltweggetje, weer links en dit uitlopen. Dit loopt met een bocht terug naar de C1. Als je deze bocht neemt en terug loopt heb je de korte versie. Loop je in de bocht rechtdoor , dan kom je  op de D341 uit, daar naar links en  uiteindelijk weer de C1 op.

2) 7 kwartier

Rechtsaf het asfaltweggetje op, 10 meter verder dan bij wandeling 1 naar rechts. Eerste weg opnieuw rechts (daar loopt ook de GR13,rood/wit) tot aan de 4 sprong. De GR loopt rechtdoor, maar je moet hier rechtsaf het asfaltweggetje op. Helemaal uitlopen en onderaan in Cuzy naar rechts de C1 op.

3) 2,5 uur en de mooiste wandeling

Loop de C1 af naar beneden naar het dorp en aan het einde van het dorp (20 meter voorbij de kerk) linksaf. Dit weggetje gaat al snel over in een bospad. Bij een Y splitsing rechtdoor lopen bij de volgende T splitsing rechtsaf. ( Hier loopt ook weer de GR) Voorlopig de GR, (rood,wit) blijven volgen , steek de D985over, loop 20 meter rechtdoor en ga dan naar beneden het bospad in . Op een viersprong verlaat je de GR en gaat rechtsaf de halfverharde weg in. Loop bij het meertje rechtdoor en ook bij de volgende viersprong, je komt nu weer op een asfaltweggetje . Volg de weg wanneer deze naar links buigt, maar ga vlak daarna naar rechts en loop de weg uit tot aan de D985, sla links af en na 100 m rechtsaf richting Cuzy. De rest wijst zich vanzelf.

Overigens is er in Luzy bij de toeristeninfo en de boekwinkel een 1/25.000 kaart te koop.

Voor wie van Romaanse kerkjes houd, die zijn hier in overvloed. Wij zijn een dag naar Brionnais geweest, de streek ten zuiden van Paray-le-Monial, Anzy-le-Duc,Montceau-LÉtoile, Semm-en-Brionais, vareilles,etc. Ook de kerk in Issy-l’Évêque is prachtig.

Een bezoek aan Autun was zeer de moeite waard. We hebben daar lekker geluncht bij Brasserie L’Augusto. De laatste avond hebben we prima gegeten in de Auberge “La Noisee des Chemins”in Montmort.We hadden nog naar Cluny gewilt maar daar is het niet meer van gekomen. Dat doen we een volgende keer als we in de Bourgondië zijn.

Wij wensen de familie Prinsen veel succes met de Gîte . Nog bedankt voor de fles wijn!

Connie en Kees de Vries.

Vrijdag 17 juni

Beste Gerard en Linda,

We kwamen voor rust en ruimte en die hebben we hier gevonden!! Bovendien is het de afgelopen 2 weken bijzonder mooi weer geweest. Z’n 20 jaar geleden waren we hier als eens geweest , in Poil, en er is nauwelijks iets veranderd. De tijd lijkt af en toe stil te staan, Bijvoorbeeld vanmiddag toen we om 15.00 uur naar Toulon sur Arroux reden om de “exposition ceramique” te  bezoeken in de Romaanse kerk. Helaas was de kerk dicht, dus naar het info punt ,ook dicht, maar op het raam geklopt en plotseling stonden er 2 fransen en 2 Engelsen om ons heen die ons de route naar het atelier van de keramiste, Christine Gillotot uitlegden. Dus naar het atelier.

Hier kochten we een vaas en Christine vroeg meteen of we de expositie nog wilden bezoeken. Dus met z’n 3en in de Renault naar het gemeentehuis, want er waren 3 sleutels van de kerk en de burgemeester had er een van. Echter hij was deze kwijt geraakt! Na ongeveer een kwartier in het gemeentehuis naar de sleutel te hebben gezocht ging Christine met ons en de burgemeester naar de kerk alwaar na enige tijd enkele ander mensen zich verzamelden. Echter geen van hen had een sleutel! Niemand maakte zich hier druk om, er werd geanimeerd gepraat en gelachen en uiteindelijk vroeg Christine me of we de volgende dag misschien weer wilden komen. Natuurlijk wilden we dat . Al met al had hele operatie z’n 2 uur in beslag genomen, maar niemand scheen zich hierover druk te maken.

Tot slot nog enkele tips:

Een mysterieuze rotsformatie bij UCHON. Volgens de info op het bord het gevolg van erosie, maar voor ons is het duidelijk  te zien (aan de vormen van de rotsen) dat deze door mensen zijn bewerkt, net als in Carnac, Logmariaquer, etc. Het zou wel erg toevallig zijn geweest dat op z’n centraal strategisch punt z’n formatie door erosie is ontstaan. Bovendien kun je stenencirkels zien, ook biojv. In de weilanden in de buurt.

Toen ik foto’s aan het nemen was doken plotseling 3 deltavliegers op  die vanaf de naastgelegen helling  het dal in zweefden. Dit leverde enkele mooie plaatjes op.

 • *Goed restaurant  “Le Clos de la Buissiere” , Semelay . Vanuit Luzy richting St Honoré  les Bains.
 • De  Tempel van de duizend Boeddha’s .
 • Het aquaduct van Digion
 • De “route des escargots” hier  onderaan bij de weg rechtsaf.
 • De Romaanse opgravingen (met museum) bij Bribracte.

Kortom genoeg t e doen, een prachtige natuur, een ruim en leuk ingericht huis, voldoende basis voor een geslaagde vakantie!

Hartelijke groeten,  Gert en Willy.

 

 

 

Zaterdag 23 juli

Dag allemaal!!

Het is fijn geweest om hier te zijn. De sfeer van de Kolonie « proef je nog ». Helaas hebben we veel regen gehad, deze vloeide rijkelijk zullen we maar zeggen . Vanwege het slechte weer hebben we uitstapjes gedaan en dit was erg leuk.

 • Dijon, grote mooie oude stad met leuke terrasjes en winkeltjes
 • Charolles le Duc, mooi oud stadje en erg lekker gegeten bij Chez Camille (€ 22,00 voor 3 gangen)
 • Chalon sur Saône, mooie oude stad waar t/m24 juli het festival “Dans le Rue” plaats vindt.
 • Nevers, mooie cultuur en shoppen
 • Bribracte, mooie wandeltochten mogelijk& archeologisch museum. ( in het restaurant mogen geen honden)
 • Luzy, Gezellig barretje en restaurantje  tegenover de kerk. Heerlijk gegeten voor weinig en erg gastvrij.
 • ATAC supermarkt : erg prettig zondag voormiddag open en ruime keuze in alles. Mooie vis en vlees afdeling.
 • Macon  leuke boulevard “bij mooie weer”
 • Cluny , De nationale Haras*, Onzettend mooi.

Verder zeer gastvrij ontvangen met hond, zowel in maison de Charolles als restaurants ed.

Met vriendelijke groet!

Frank,Britt,Gwen,Elly v Lierop.

*De Haras National de Bourgogne is een stoeterij die gebouwd werd onder Napoleon.

6 augustus

Dag allemaal!

Na een heerlijke week zit het er voor ons helaas weer op! Wij als echte stadsmensen uit Amsterdam moesten de eerste dagen enorm wennen aan de rust en de natuur, de kleintjes vonden het prachtig om zo vrij rond te rennen. We hadden het weer ook lekker mee zo rond de 23 graden, alleen vrijdag een beetje regen gehad.

Waar zijn we geweest ?

 • Dijon, leuke stad, soort klein Parijs met Herfayette en een kleine Arc de Triomph.
 • Genève , was wel ver rijden, maar o zo mooi, vooral het meertje met fontein en de heenweg.
 • Autun, kleine stad met leuke winkeltjes niet te ver rijden.
 • Zwembad Le Creusot: SUPER!! Lekker gezwommen en verbrand.
 • Le Meursault, wijnkoperijen bezocht en wijn gehaald.
 • Beaune: Supergezellig! Zeker de moeite waard!

We willen jullie graag bedanken voor de gastvrijheid en komen zeker nog een keer terug de natuur in.

Groetjes

Sophie ,Vivian, Manfai, Matthew & Benjamin Wong

22-augustus

Hoi allemaal,

Na een verblijf van 2 weken zit het er dan op. Het is een mooi en stil plekje met genoeg variatie in weer en activiteiten.

Het huis ontbreekt je aan niet van comfort, zelfs aan huisdieren is gedacht (Duffy).

We zijn naar alle windstreken geweest en allen bieden wat leuks, wat anders.  Wandelen, Kanoën, klimmen, paardrijden etc. Veel suc6 en plezier op jullie stek.

Amy, Brenda en Tonny Verhoef.

 

1 september

Loopacademie.nl

Bedankt  voor de gastvrijheid. Het was gezellig en we hebben ons vermaakt.

Na een leuk verblijf hier, na een week hard trainen, wil ik jullie bedanken voor de mooie week. Lekker gegeten, goed geslapen, heerlijk rustig plek hier. Mooie heuvels, mooie vergezichten en goed weer.

Djurre Hoeksema Trainingskamp 2011

Het was een hele leuke week , mooie trainingen, lekker eten, kortom ik heb het erg naar mijn zin gehad, groet Robin 😎

Ik vond het een hele leuke week. Het eten was lekker en het waren leuke trainingen en mooi weer! Bedankt voor het verblijf! Groeten Jan Douwe 😎

Top accommodatie, klasse service, hopelijk volgend jaar weer. Groeten uit Tynaarlo van Yorick.

Heel erg bedankt voor de leuke dagen ! 😎 groetjes Rowan

oopacademie, Nick Smidt

Lieve familie Prinsen. Respect voor jullie mooie “Gîte” vakantie verblijf en toekomstige plannen, Gaat zeker lukken! Een mooie sportieve week, waar je gedachten tot rust komen. Groeten Martin Venhuizen