Prachtige meivakantie

8 mei 2011

Wij zijn weer thuis. Helaas,  want het was een heerlijke meivakantie met temperaturen ver boven de twintig graden en alleen dinsdag nacht een buitje maar die was goed voor het stuiven.

We hebben de speelruimte (Salle de Jeu) helemaal klaar voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een afgesloten hoek met gymmatten en kunstgras op de grond zodat het heerlijk zacht is om te spelen.  Menig kinderdagverblijf zal jaloers zijn.

Verder zijn er de airhockey, tafeltennis, dartbord, zeeslag, Jeu de Boulle, reuzen-mikado, hometrainer, trainings trampoline, kinderboeken, tennis, badminton en spelletjes te veel om op te noemen.  (zie foto’s). Wij vinden het zeer geslaagd en hopen dat u er ook van kunt genieten.

heerlijk koffie drinken bij de creperie

heerlijk koffie drinken bij de creperie

We hebben het hele huis weer opgefrist en rondom de tuin gedaan. Het grasveld onder de den staat vol met Margrieten en heel veel andere bloemen en dit hebben we laten staan. De brem bloeit prachtig, de mezen hebben het druk en de kleine hagedissen rennen weer bij de muren omhoog.

De koeien lopen weer voorbij en de velden geuren weer naar Oregano,Thijm en Munt. geen wonder dat dit vlees zo lekker is (sorry voor de vegetariërs onder ons) op de barbecue.

Woensdagmiddag naar Emmaus (franse overdekte rommelmarkt) in Etang sur Arroux geweest. Leuke spullen gekocht voor het huis, ons zelf en de speelruimte. Vrijdagochtend naar de markt in Luzy geweest met zijn verse streekproducten, geitenkaas, groenten, vis, vlees en de natuurlijke honing en jams. Lekker koffie gedronken bij de Creperie, heerlijk in de zon. Tot slot de nieuwe folders voor dit seizoen bij de Syndicate d’Initiative (VVV) gehaald. De folders liggen in de houtenkist en in de map.

Al met al was het weer een weekje afzien in Belle France. Wat hebben we weer van het Franse leven kunnen genieten.