Wat is er allemaal te doen.

13 mei 2010

 

In de omgeving is erg veel te doen, te bekijken en te bezoeken. De volgende activiteiten zijn mogelijk in de nabije omgeving (max. 30 minuten per auto) Zwemmen, golf, wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, watersport, Culinair en wijn. De uitgestrekte wijnvelden vindt u in overvloed in de omgeving van de mooie stad Beaune (departement Côte d’Or, ca. 90 km), maar vergeet ook niet de omgeving van Macon (90 km) met zijne wijnen, aparte rotsen en grotten. Het rijden van enkele aangegeven wijnroutes is zeker de moeite waard. Bovendien biedt Sancerre leuke restaurants om even bij te komen van al dit natuurschoon.

Bewonder de erfenis van de Galliërs en Romeinen, de monniken uit de Middeleeuwen, maar vooral van de Hertogen van Bourgondië, die machtiger waren dan de Koning in Parijs. In Bourgondië gaan kunst en leven samen!

Ook zijn er oude stadjes met een rijk historisch en artistiek verleden, zoals bijvoorbeeld Autun, Vézelay en Nolay. Invloeden uit de tijd van de Astrix en Obelix, de Romeinen en de Galiers vind u in en bij de opgravingen bij Bribracte. Tevens is hier een prachtig Museum.

In de Morvan, een prachtig natuurgebied met beschermde status als nationaal park. vindt u Bibracte (www.bibracte.fr) Een stad komt onder uw voeten tot leven

In de 2e tot de 1e eeuw v.Chr., aan het einde van het Ijzer-tijdperk, werd er op de Mont Beuvray een grote Gallische stad gesticht. Het met vestingmuren omringde Bibracte was de hoofstad van één van de machtigste volkeren van Gallië, de Aedui.

Hier werd in 52 v. Chr. Vercingetorix uitgeroepen tot leider van de Gallische coalitie. En Julius Caesar legde in deze stad de laatste hand aan zijn “Commentarii de bello Gallico” na zijn overwinning op de Galliërs in Alesia. Deze agglomeratie van 135 hectare had een bloeiende nijverheidsproduktie en was tevens een handelscentrum. Enkele tientallen jaren na de Romeinse verovering werd Bibracte verlaten en vestigde men zich in Autun… op 25 kilometer afstand van de Mont Beuvray.

Als u van archeologie, geschiedenis, natuur en hedendaagse architectuur houdt heeft u aan één dag niet genoeg om alles te zien!

Er zijn er in de omgeving de recreatiemeren met watersportmogelijkheden bij Autun, een plan de eau in Thil sur Arroux en Lac Panneciere. In Etang sur Arroux kunt u kano’s en fietsen huren.Tevens is hier het gemeentelijk zwembad. Dit is een zwembad, uitgerust met een groot sport-zwembad en een zwemparadijs. Dit zwembad is ook uitgerust met een kleuterbad. Rond de zwembaden kunt u heerlijk ontspannen na het zwemmen, tevens is er een solarium.

piscine

Het zwembad in Le Creusot bestaat uit een 25 x 15m zwembad, een zwembad van 15 x 10m, binnen een glijbaan van 70 m en waterspelen (waterkanon, waterval-paddestoel …) Dit zwembad biedt ook een buitenruimte met twee zwembaden , een peuterbad, een duikbassin, waterspelen, speeltuinen, strand volleybal-en basketbalvelden, en een solarium …. Le Creusot is een leuke studenten stad met cultuur, een leuk pretpark voor groot en klein en een kartbaan

In Autun vindt u verder heel veel cultuur en leuke winkels, er is een fraaie 12-holes golfbaan en een binnen en buiten zwembad. (30 km). Trekt u ook zeker een dagje uit voor Beaune een prachtig stadje met een rijke wijn historie. In de dorpjes er naar toe vindt u al de vele wijnproeverijen. Voor de kinderen is er in Toulon sur Arroux een divertiparc (www.divertiparc.com) met vele doolhoven en hal met oud franse spelletjes, alle koeien van de wereld en ander vermaak voor kinderen van 3 tot 89.