Een mooi begin van 2011

26 maart 2011

We hebben het eerste weekje Frankrijk er alweer opzitten.

De hal had nog een lik verf nodig en dit is weer gelukt. De deuren klemmen niet meer en het ziet er weer gelikt uit..

De bever beneden is druk bezig met zijn nest en je ziet hem regelmatig in het weiland en in het beekje tegenover de ingang. ’s nachts hoor je de uil. De nachtegaal zingt al weer zijn hoogste lied en bij het ontluiken van de dag hoor je de vele vogels. Ook de spechten timmeren weer druk aan hun nesten en de eekhoorns rennen weer door de bomen. De reeën dartelen weer in de buurt. Het is weer lente.

Bij het rondrijden kwamen we nog 2 leuke plaatsen tegen. Voor je Luzy in rijd, kun je de afslag naar rechts nemen. Eerst kom je een mooie oude Vila tegen en als je doorrijd kom je bij een watermolen uit.

In Thil sur Arroux ca. 7km van ons huis is een plan de eau. Hier is een speelveld voor kinderen om te voetballen, basketballen rennen etc.. Ook een glijbaan en andere         attributen natuurlijk toiletten en sanitair. Verder veel picknicktafels  en je kunt in het meertje heerlijk zwemmen, bootje varen  en vissen. De vissen rechts en de zwemmers links.

Al met al weer heerlijk en we kijken al weer uit naar de eerste week van mei als we weer kunnen genieten van alle bloemen, bloesem en geuren.