Le Pal Dierentuin en Pretpark in een

13 mei 2010

Precies in het hart van Frankrijk, in Dompierre sur Besbere, ligt Le Pal, dierentuin en pretpark in één. Het park ligt op ca 50 km van ons huis.  Le Pal trekt vrijwel uitsluitend binnenlandse toeristen. Dat, en het ontbreken van Amerikaanse invloeden, geeft dit themapark een echt Franse sfeer. Ondanks dat we absoluut geen pretpark mensen zijn,  maar de kinderen ook wel eens iets anders willen zien dan rust, ruimte, en  natuur zijn we met 2 gezinnen er naar toe gereden. De natuurlijke omgeving, met bijzondere planten en bomen, waar de attracties in staan, de dierentuin en de prachtige zeeleeuwenshow heeft het voor ons tot een heerlijke dag gemaakt.

Le Pal is 23 hectare groot. Zeventien hectare zijn bestemd voor de vijfhonderd dieren – afkomstig van vijf continenten – die in Le Pal hun thuis hebben. Diverse diersoorten, zoals zeeleeuwen, papegaaien en roofvogels, zijn te bewonderen tijdens shows. Andere beesten leven in ruime dierenverblijven, waar ze zich vrij kunnen bewegen. De Aziatische olifanten bijvoorbeeld hebben een nieuw verblijf van liefst vier voetbalvelden groot. De dierentuin hoort tot de beste van Frankrijk.

De overige zes hectare van Le Pal zijn ingericht met kleurrijke en spannende attracties. Het park heeft drie achtbanen: Azteka loopt door de ruïnes en oerwouden van de Azteken, Le Tigre de Sibérie is een snelle rit op de rug van een tijger en Le Twist heeft treinen met draaiende karretjes. Le Pal telt ook nog eens twee wildwaterbanen: La Descente du Colorado sleept je in ronde boten mee op de woeste stroom van een rivier en La Rivière Canadienne is de bekende boomstammentocht. Spannend zijn ook 3D-film Le Ciné Dynamik en Le Disque du Soleil, een draaiende schijf op achtbaanrails. Voor kinderen zijn er oldtimers, zwevende ballonnen, een monorail en natuurlijk heel veel dieren.

Kinderen kleiner dan 1 meter hebben vrij entree.