Klussen in november

In de eerste week van november weer heerlijk geklust aan Maison Rouge en de veranda. Inmiddels een traditie, ga ik met een aantal vrienden klussen op Le Sentiment, er is altijd wel iets te doen. Deze week stonden er op het programma de plafonds in de kamer en de grote slaapkamer. Het plafond  onder de veranda kon ook wel wat verf gebruiken na al die jaren. Door een haarscheur in een tegel in de douche moest helaas de hele nieuwe tegel vloer er uit. Gelukkig was het geen breuk in één van de waterleidingen. Nu kan er in maart een nieuwe vloer in zonder verder kap werk. Ook maar direct de buitenmuur van badkamer opnieuw geverfd. Door al het vocht in de vloer was dit ook wel nodig.

Als er hard gewerkt wordt moet er natuurlijk ook gegeten worden en gelukkig is er hiervoor nu ook meer tijd. Vaak was Taco onze redding en zorgde hij voor het eten, wij gunden en hadden vaak hier geen tijd voor, maar nu hadden we afgesproken dat ook wij één van onze favoriete gerechten zouden maken.

Voor mij was dit natuurlijk Boeuf Bourguignon, een heerlijke stoofpot die je nergens lekkerder kan maken dan op de houtkachel. Het vraagt wat voorbereiding en geduld, het staat letterlijk bijna een halve dag te pruttelen. Het was heerlijk en natuurlijk hoort er een heerlijke stevige rode wijn, Pinot Noir, uit de streek bij. U v20151102_183921indt het recept bij de recepten op deze website. Vrijdag was het de beurt aan Heino, zijn specialiteit een heerlijk pasta Hollandaise met veel kaas en spek en een lekkere eenvoudige frisse salade. Een stevige maaltijd en de pan was schoon leeg en dat zegt genoeg over de kwaliteit.

Traditioneel maken we ook een rondrit door de omgeving even genieten van wLe Sentimentat dit gedeelte van de Bourgogne te bieden heeft. Doel van het Uitje was Uchon een toch wel heel mooi plekje wat je gezien moet hebben met zijn kerkje, openluchttheater en natuurlijk de mooi rotsen met het prachtige uitzicht, de mannen waren enthousiast.

Wat dit weekje helemaal tot een succes maakte waren de zonnige dagen met heerlijke temperaturen rond de 20 graden. Dit betekend dat je elke middag lekker op het terras kan zitten en nog heerlijk buiten kunt schilderen.  Top week!

Geef een reactie