Eendenborst met honing

9 mei 2010

Ingredienten:

4 eendenborstfilets
4 appels,
80 gram wilde bramen,
snufje kaneel,
20 gram boter,
2 eetleppels honing,
wijnazijn of een mooie balsamicoazijn,

Bereidingswijze

In een koekenpan boter laten smelten en de geschilde in kwarten gesneden appels laten kleuren. Kaneel toevoegen. Het vel van de eendeborst filets met een scherp mes inkerven zonder het vlees te raken. In een koekenpan in boter de filets op velkant braden tot het vet grotendeels is gesmolten. Omdraaien en een paar minuten op de andere kant bakken. 1 eetlepel honing toevoegen en laten karamelliseren.

Uit de pan halen, braadvet uit de pan gieten. In de zelfde pan de bramen aanzetten. 1 eetlepel honing toevoegen. Afblussen met wat azijn. De filets in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Bramen en appels eromheen schikken, saus eroverheen gieten en serveren.

Serveertips
Serveer hierbij witte rijst of aardappelpuree. Een groente zoals broccoli smaakt er heerlijk bij en natuurlijk een frisse salade. Vergeet niet een glas rode wijn er bij te serveren.

Geef een reactie