Omgeving

12 januari 2010

In Cuzy (Saône et Loire) heeft u rondom weilanden en bossen met veel wandel en fiets mogelijkheden (routes worden aangegeven)

Het dorpje Luzy ligt op 6 km afstand, hier vindt u allerlei winkeltjes, drie bakkers voor het brood, de slagers voor het vlees, een grote Maison de la Presse en Le Tabac voor de krant. Maar ook 3 supermarkten, Een grande Bi1, Petit Casino (is op zondag ochtend open) en een Lidl (open van 8.30 tot 19.30). Verder is er een leuke (overdekte) markt met streek producten, een klein museum en de Syndicate d’Initiative(VVV) . Ook is er een grote brocante en antiekwinkeltjes. Naast de diverse kroegjes en restaurantjes is er ook een bioscoop. Als je door het stadje loopt en eens wat zijstraten ingaat, ontdek je Middeleeuwse stadsmuren, onverwachte watertjes met vooral veel rustige plekjes. Tevens is er een zwembad.

Dit gedeelte van de Bourgogne staat voor:

  • Goddelijke wijnen gecombineerd met verrukkelijk Charolais rundvlees en de vele andere culinaire hoogstandjes.
  • Kleurrijke dakpannen, onverwoestbare abdijen en kastelen, rijke musea, schilderachtige plaatsjes en kronkelende rivieren.
  • De wilde schoonheid van het natuurreservaat de Morvan biedt aantrekkelijke plekjes, bossen, heide, weilanden, riviertjes en meren om in te zwemmen en te vissen.
  • In de Morvan kunt u de natuur beleven door te wandelen, mountainbiken, zwemmen, vissen,kanoën, paardrijden. Hier vindt u prachtige bossen met heuvels, beken en valleien.

Rust en ruimte, dat vindt u bij dit typisch, ruime en comfortabele vakantiehuis met mooi uitzicht over de omliggende weilanden en bossen. Het ligt op een prachtig plekje, in een rustige streek die zich uitstekend leent voor een ontspannen verblijf met de nodige bezienswaardigheden binnen handbereik.

Graag willen wij ons gevoel, onze sentimenten,  met u delen en u in de gelegenheid stellen van dit geweldige stukje Frankrijk te proeven en te genieten.

Kijk vooral verder op deze website wat het huis en de omgeving u heeft te bieden.Het huis

 

Wilt u reserveren klik hier reserveren

Wilt u contact klik hier contact

Geef een reactie