Bo­nen­stoof­pot à la Di­jon­nai­se

9 mei 2010
  • 300 gram wittebonen, gekookt
  • 300 gram tuinbonen, gekookt
  • 2  uien, gesnipperd
  • 2 paprika’s, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1/4 liter witte Bourgondische wijn ( bijvoorbeeld Chardonnay)
  • 100 gram kaas, geraspt

Roerbak de uien, paprika’s en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de wijn toe, breng het aan de kook en laat het 10 minuten stoven. Doe de beide soorten bonen erbij en de mosterd en roer goed. Schep dit mengsel in een ingevette ovenschaal, bestrooi het geheel met kaas. Bak de schotel een half uur op 180 graden Celsius. bron: http://www.worldcook.net/

Serveer met kaas-uienbrood: Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Verdeel eerst de kaas en dan de rode ui over de helften en bak 8 min. mee in de oven.

Wijn: een stevige Pinot Noir